Tatueringsbortttagning med Q-Switchad nd:YAG Laser

Om du funderar på att ta bort, modifiera eller tatuera över en befintlig tatuering så är du inte ensam. Hälften av alla som tatuerat sig överväger detta.

Tack vare Laserteknik och nya användningsmetoder så kan man nu ångra och ta bort en tatuering.
Vårt affärskoncept är enkelt. Ta bort tatueringar så fort och säkert som det bara är möjligt med den bästa
tekniken på marknaden till så bra pris som möjligt.
Ring idag för en förstahandskonsultation. 0768-135888

Vi använder oss av en kraftfull specialkonfigurerad nd:YAG Neptronix Laser med en spotsize på 4-8mm. Den avverkar stora ytor med tatueringar väldigt snabbt.

Då vi även använder oss av R0 och R20-metoden där man gör 2-3 behandlingar per besökstillfälle tar en borttagning med 6-12 behandlingar endast 4-8 månader.

Priser från 700Kr för storleken 5 x 5 cm. Se prislista nedan på punkt nummer 6.

Se priser längre ned!

 

De vanligaste frågorna om tatueringsbortttagning.

1). Hur tar laserljus bort tatueringar ?

Laser är den mest säkra och effektiva metoden att avlägsna tatueringar.
Moderna lasermaskiner är speciellt designade för tatueringsborttagning. De avger specifika laservåglängder som
är direktriktade mot det inkapslade bläcket under skinnet.

Laservågorna slår sönder bläcket i tusentals partiklar, så små att de kan transporteras bort av kroppens immunceller genom kroppens reningsprocess.

När tatueringen gjordes krävdes troligtvis bara en eller två behandlingar medans det krävs åtskilliga behandlingar för att avlägsna en tatuering. Detta antal beror på många faktorer: färgen på bläcket, åldern och typen av bläck, var på kroppen tatuering är placerad och slutligen på varje persons egen immunrespons. Till exempel så tar det längre tid för en rökare att transportera bort bläcket och personer som tar immunnedsättande mediciner kräver mer behandlingar med andra inställningar på lasermaskinen.

En tatuering fortsätter att blekna upp till 3-6 månader efter den sista laserbehandlngen.

Behandlingar görs vanligtvis med 4-6 veckors mellanrum och en tatuering kan ta ett år att få bort.
Men genom att använda nya moderna metoder kan man nu lyckligtvis avlägsna merparten tatueringar på så lite som fyra till sex besök på kliniken och gör då 2-3 behandlingar vid varje besökstillfälle.
Varje laserbehandling tar från 5 till 30 minuter.

 

2). Vad kan jag vänta mig, gör laserbehandlingen ont ?

Ja det kan kännas men går att minska med en bedövningssalva. Till exempel EMLA. De flesta patienter jämför det med samma obehag som när tatueringen gjordes.
Men genom att använda de nya borttagningsmetodrna R0 eller R20 så känns den andra och tredje omgången inte alls så mycket.

 

3). Hur lång tid tar det att avlägsna en tatuering ?

Det beror på faktorerna vi talat om ovan och vilken borttagningsmetod du väljer, men helt allmänt gäller ordalaget nedan.

Svart är enklast att ta bort och man kan räkna med 95% blekning. Turligt nog så är 70% av tatueringar mestadels svarta. Redan vid 80% blekning så kan man inte urskilja en tatuering om man inte själv vet vart den suttit.

Svarta amatörtatueringar är ofta lite gråsvarta och lättast att avlägsna. De kan tas bort med så lite som 4 behandlingar eller två behandlingar med de nya metoderna som t.ex. R0 eller R20.

Man bör ha i åtanke att bläcktillverkningen inta är reglerad och en del tatuerare köper bläck från olika tillverkare och blandar med andra färger för att få sitt eget hemliga recept. Ibland när man tar bort en "svart" tatuering så visar det sig att man blandat i gröna och blå färger. Dessa färger kräver ytterligare behandling med en annan laservåglängd och kommer därför dra ut på borttagningsproceduren.

Profesionella svarta tatueringar är djupare, har mer bläck, är mörkare och kan ta ända upp till 10 behandlingar om inga överraskningar dyker upp på vägen. De kräver minst 4-8 R0 eller R20 behandlingar.

Behandlingarna utförs med ett mellanrum på 4-6 veckor och de nya borttagningsteknikerna tillåter upp till 3 behandlingar under samma besök på kliniken.

Varje laserbehandling kan ta från 10 till 40 minuter.

 

4). Hur är det med andra färger, kan man ta bort dem också ?

Nej inte alla.

Det finns vissa färger som inte tar upp laserljus särskilt bra. Dessa färger är vitt, gult och hudfärger. Goda nyheter är att kroppen har lättare att absorbera dessa färger och de är de första att blekna på naturligt vis och smälter ihop med den naturliga hudfärgen. Allt som blandats med dessa färger är svårt att ta bort och man kan bara lova en betydande blekning av dessa färger.

Svåra färger är till exempel: Ljusblå (himmelsblå) är en blandning av blått och vitt och därmed svårare. Mörkblått är blått och svart, därför lättare att ta bort.

Ljusgrön (fluoriserande grön) är grönt, blått och gult, blir därför svårare.

Mörkgrön är grönt och svart, därför lättare att ta bort.

Ljusorange är rött och vitt, svårare.

Dessa färgkombinationer kan kräva ungefär 14 behandlingar eller 8-10 R0/R20 behandlingar. Eller så många tills man tycker att det är kosmetiskt acceptabelt.

 

5). Vad är det snabbast sättet att ta bort en tatuering ? Jag har bråttom

De nyaste teknikerna har revolutionerat laserborttagning av tatueringar. Man kan med dessa tekniker göra upp till 4 behandlingar med några minuters mellanrum under ett och samma klinikbesök.

Totala behandlingstiden har därmed minskat från i genomsnitt 9-12 månader till 6-8 månader. Det är också smidigare med färre besök på kliniken och ännu bättre om man har restid till kliniken. Obehagen är också betydligt mindre vid dessa tekniker.

Kosmetisk LaserKlinik erbjuder dessa tekniker som alternativ. Fråga oss gärna om du är en lämplig kandidat för dessa.

Dessa tekniker är mer effektiva mot svarta taueringar men också effektiva mot vissa andra mörka färger.

 

 6). Hur mycket kostar en behandling ?

Vi strävar att erbjuda de bästa priserna till våra kunder.

Kostnaden för en tatuering beror på tatueringens storlek, antal behandlingar per besökstillfälle, amatörgjord eller professionellt gjord, färger, tatueringens placering och slutligen kundens hälsa, det vill säga kroppens förmågan att transportera bort färgpartiklarna.

Vi uppmuntrar att utnyttja fördelen med fri konsultation och bedömning hos Kosmetisk LaserKlinik. Telefon: 0768-135888, e-mail: kosmetisklaser@gmail.com

Om du har svårt att komma så kan du skicka en bild på e-mail med höjd och bredd på tatueringen så kontaktar vi dig gladeligen ASAP.

En generell prisguide är följande:

Vi kategoriserar storleken i liten, medium och stor beroende på tatueringens area.

Flera tatueringar gjorda vid samma besökstillfälle slås ihop till en sammanlagd areastorlek.

 

Liten tatuering upp till 5 x 5cm 500Kr/behandling.                    R0/R20 2st behandlingar 900Kr.

Medium tatuering upp till 10 x 10cm 800Kr/behandling.          R0/R20 2st behandlingar 1400Kr.

Stor tatuering upp till 15 x 15cm 1050Kr/behandling.               R0/R20 2st behandlingar 1900Kr.

Stor tatuering upp till 20 x20cm 1400Kr/behandling.                R0/R20 2st behandlingar 2500Kr.

 

R0 och R20 innebär 3-4 behandlingar vid ett och samma besökstillfälle vilket gör att det går att avlägsna en tatuering på en bråkdel av tiden för vanliga konventionella enstaka behandlingar.

Vid större tatueringar kan du begära prisförslag. Du är välkommen.

Rabatt ges med 20% för paketbehandlingar, 6 eller 9 förbetalda behandlingar.

Se även vårt erbjudande på förstasidan för klienter med lång resväg !

Alla betalningar görs i förskott innan behandling utförs ! 

 

7). Kan ni garantera att allt bläck kommer att försvinna ?

På grund av vad som skrivits tidigare här ovan så är det en utmaning att garantera att tatueringen kommer försvinna helt när den består av vissa färger. Vi ber dig att vara tålmodig. Det är nödvändigt att vänta 3-4 månader efter sista behandling för att bedömma det slutliga resultatet eftersom kroppen tar tid på sig att transportera bort bläckpartiklarna från huden. Vårt mål är att uppnå kosmetiskt acceptabla resultat. Realistiska förväntningar för varje individuell tatuering kommer vi att diskutera under en konsultation.

För att återupprepa vad du tidigare läst här ovan så är vissa neonfärger som ljusorange, ljusblått, ljusgrönt, neongrönt, skärt, gult och vitt samt metallicfärger svåra att avlägsna helt och hållet.

 

8). Kommer behandlingen ge bestående skador eller ärrbildning ?

Nej.
Det på grund av två skäl. Moderna Q-switchade lasermaskiner går inte djupt nog för att starta en ärrbildning och för det andra så är laserpulsen så kort, endast några miljardelars sekund så att bara bläcket kommer att påverkas och lämnar omkringliggande hudvävnad helt opåverkad. Ärrbildning var ett problem för en 10-15 år sedan med de primitiva lasermaskiner som fanns då.

Endast personer som har en tidigare historik med keloider bör oroa sig över ärrbildning.

Beroende på vem som utfört tatueringen kan ärr efter tatueringsnålen komma fram när färgen kommer bort och har alltså inget med laserbehandlingen att göra. För att få en liten föraning om vad som kan komma fram kan man stryka med fingertoppen över tatueringen och då känna en skrovlig förhöjning där tatueringen sitter. Ju skrovligare yta desto större risk att nålsticken bildat ärr men det är inte säkert att det kommer synas ändå.

google7d447ad677c88a5b.html