Botox® - Vistabel® - Bocouture®

Alla våra ansiktsuttryck åstadkoms genom att vissa muskler i ansiktet dras samman. Ofta uppstår rynkor till följd av att vi ler, skrattar, ser bekymmrade ut, blir förvånad eller kisar med ögonen. Ju äldre vi blir tenderar dessa rynkor att bli kvar även när vi slappnar av och vi kan då se t.ex. se trötta, oroliga, sura eller irriterade ut fast vi inte är det.

Botox® är ett enkelt sätt att behandla annspänningsrelaterde rynkor. Botox® försvagar tillfälligt de muskler i ansiktet som behandlas genom att blockera nervimpulserna som gör att muskeln drar sig samman. Muskeln slappnar då av och rynkor slätas ut. Vanligast att behandla är de horisontella rynkorna i pannan, bekymmersrynkor/arga rynkan (glabella) mellan ögonbrynen samt rynkorna i utkanten av ögonen (kråksparkar) som uppstår när vi skrattar eller kisar. Vanligt är även att behandla nedåtgående sura mungipor och gummy smile. När musklerna som drar ned mungiporna slappnar av åker mungiporna upp.

En behandling med Botox® är enkel. Effekten är tillfällig och varar vid en förstagångsbehandling ungefär 5-6 månader. Vid återkommande behandling så ökar varaktigheten lite för varje gång. Riskerna vid behandlning med Botox® är små. Biverkningar förekommer ytterst sällan och är alla av övergående karaktär och försvinner i takt med att medlets inverkan avtar. Botox®, Vistabel®, Bocouture®, Azzalure® och Dysport® innehåller alla det verksamma medlet Botulinuim Type A och ger alla samma slutresultat och varaktighet. Små blåmärken vid injektionspunkterna kan uppstå och ytterst sällan att Botox påverkar en intilliggande muskel som inte avsetts att behandlas.

Läs gärna Botoxguiden http://www.botoxguiden.se/rynkbehandling-rynkor/

 

 

 

 

google7d447ad677c88a5b.html