Fillers Juvederm Restylane

Fillers har blivit allt populärare för att behandla rynkor, förbättra ansiktskonturen eller lägga volym till läpparna för både unga som gamla, tjejer som killar. Fillers innehåller hyaluronsyra vilket finns helt naturligt i vår kropp, hud och leder. Den medverkar till att ge huden fukt, volym och spänst. Hyaluronsyra bryts ständigt ner i kroppen och med åldern minskar kroppens egna produktion vilket leder till att huden mister en del av sin förmåga att hålla tillräckligt med fukt för att hålla hudvolymen uppe. Volymminskningen kan därmed leda till både djupare och finare rynkor och hängig hud. Hyaluronsyra har en oerhört stor förmåga att binda fukt och en normalstor person har endast cirka 15 gram i hela kroppen. Hyaluronsyra i Fillers är "cross-linked" icke-animalisk och utvinns av bakteriekulturer som har förmågan att tillverka hyaluronsyra. Hyaluronsyran är "cross-linked" för att göra den till en gel och ju mer "cross-linked" desto fastare gel med längre effekt. Icke "cross-linked" innebär att hyaluronsyran är i vätskeform. Eftersom det är helt naturligt förekommande i kroppen uppstår inga allergiska reaktioner i samband med behandling.

Se priser längst ned!


Lämpliga behandlingar med Fillers

 

  • Släta ut rynkor mellan näsan och mungiporna samt runt läpparna. Göra läpparna fylligare.
  • Släta ut de synligaste vecken och linjerna och förbättra ansiktets konturer. Glabella mellan ögonen.
  • Behandla munområdet. Öka läppvolym, behandla medeldjupa till djupa rynkor. Läppkonturer.
  • Återställa ansiktsvolym (kindben, kinder och haka).

 

Hur länge håller resultatet?

Resultatet håller i upp till 12 månader. När medlet bryts ner binder den till sig vatten vilket gör att effekten kvarstår längre. Hur länge effekten kvarstår är individuellt och är bland annat beroende av ålder, hudtyp, livsstil och träningsvanor. Hållbarheten påverkas också av vilken av produkterna som används samt var de injiceras. Vid första gångens injektion så varar effekten 6-12 månader vid behandling av rynkor och veck men varaktigheten kommer att öka lite för varje återkommande behandling. Efter en en förstagångsbehandling bör man göra en ny behandling efter 6 månader innan effekten av den första behandlingen börjat gå ur helt och hållet. Nästa behandlingar kommer sedan att hålla betydligt längre. Vanligtvis behöver man fylla på en gång om året.

Vid behandling av läpparna brukar första gångens effekt vara i 6 månader för att sedan sakta avta. Samma gäller att effekten varar lite längre för varje gång man gör en ny behandling.

Hur går behandlingen till?

Man injicerar hyaluronsyra i form av en gel i och under huden. Beroende på var och vad man skall göra behandlingen är gelens sammansättning en aning olika i form av kornstorlek på gelen och procentsatsen hyaluronsyra i gelen. Vanligast är att mängden hyaluronsyra varierar från 16mg/ml - 24mg/ml och kornstorlek 0.1-0.15 ända upp till 1.25-2.0 vid djupa veck och för stor volym. Till en början så har märket Restylane® varit mest känt men numera finns det en mängd tillverkare av Fillers där Juvederm® är bland det mest använda märket. Val av tillverkare har egentligen ingen större betydelse eftersom alla har samma sorts hyaluronsyra som verksamt ämne. Det är bara att välja rätt gelsammansättning för rätt ändamål vilket en del tillverkare har sammansatt bättre än andra.

Bedövningsmedel brukar man för det mesta bara använda vid känsligare delar så som behandling av läppar medans behandling av veck och rynkor är relativt smärtfritt ändå. Många tillverkare har på senare tid inkluderat bedövningsmedel i alla Fillers.

Ibland kan det behövas flera behandlingssteg för att få det resultat man önskar. Läpparna passar bäst att behandla högst 1ml åt gången och hellre upprepade gånger med några månader emellan så behandlingen får sätta sig. Då ser man slutresultatet och därefter korrigera som man önskar.

Efter behandlingen

Efter behandling är reaktioner såsom svullnad, rodnad, klåda och ömhet vanliga om man är känslig. Vanligtvis så lägger sig svullnaden efter en eller ett par dagar och för läppar tar det ungefär en vecka.

Allergiska reaktioner är ytterst ovanliga och i de fall det skulle förekomma så kan det vara en reaktion på bedövningsmedel (lidocaine) som ingår i en del Fillers för att göra injektionen komfortabel.

Om man har pågående hudinflammation, acneutbrott, förkylning eller herpes är man inte lämpad att göra en fillersbehandling. Bakterier och virus har en tendens att samlas kring fillersinjektioner om man har en pågående infektion eller inte helt utläkt infektion.

Priser Fillers (Fraktfritt) 

 

►    Juvederm Ultra Smile    2 x 0.55ml                2500Kr

►    Juvederm Ultra 2           2 x 1ml                     2500Kr

►    Juvederm Ultra 3           2 x 1ml                      2900Kr

►    Juvederm Ultra 4           2 x 1ml                      2950Kr

►    Juvederm Voluma          2 x 1ml                      3450Kr

►    Juvederm Volift             2 x 1ml                      3300Kr

►    Juvederm Volbella         2 x 1ml                      3200Kr

►    Juvederm Hydrate         2 x 1ml                      2500Kr

 

 

Juvederm Volbella

google7d447ad677c88a5b.html