Behandling med fraktionell Co2 kirurgisk laser (ablative laser)

Lasermaskiner har på de senaste åren förfinats och laserbehandling är idag populärare än någonsin men det är långt ifrån alla lasermaskiner som ger ett resultat som verkligen gör skillnad.

När man tittar på olika klinikers maskiner så kan det vara svårt för den som inte är riktigt påläst att avgöra hur pass aggressiv lasermaskin man använder sig av, vilket har en avgörande betydelse när det gäller det faktiska resultatet och vid jämförande av priser.

I Sverige finns det endast lite mer än en handfull kliniker som använder sig av Co2 laser av den sort som verkligen kan göra skillnad över en längre tid. D.v.s ablative Co2 laser. Den effekt Co2 lasern avger har också en avgörande betydelse av hur komfortabel en behandling blir under utförandet. Särskilt när man utför en aggressivare behandling. (Högre effekt ger kortare uppvärmningstid vilket ger mindre uppvärmning av omgivande hud där laserstrålen verkat, vilket i sin tur leder till mindre obehag.)

 

Vid ett traditionell kirurgiskt ansiktslyft där man avlägsnar överflödig hud för att
släta ut huden medför det att men får behålla den gamla huden med fläckar och
solskador.
Däremot vid ett laserlyft får du en hudföryngring på köpet eftersom gamla hudceller
byts ut mot nya fräscha nybildade celler och gamla hudfläckar med solskadad hud
reduceras.
Man får en jämnare hudton, hudstruktur och lyster. 

Nedan bildexempel på olika behandlingsformer

Vi arbetar med så kallad ablative Co2 laser med vilken man stansar ut små kolumner/kanaler i huden. Djupet på dessa kolumner beror på vilken behandling man genomgår.
När laserstrålarna träffar huden förångas den och små microskopiska hål bildas i ett
förinställt mönster med orörd hud emellan.
De små öar av oskadade cellerna runtomkring hålen fyller ut dessa med nybildade fräscha celler samt främjar också på så sätt en snabbare läkning.
Uppvärmningen i sig startar en process för nybildning av kollagen och elastin långt ner i hudlagret. Bildandet av kollagen och elastin stramar upp huden och ger den en ökad elastisitet och spänst.

Behandling utförs vanligast på ansikte, hals, nacke, övre delen av bröstet och ovansidan av händerna men kan utföras i princip var som helst på kroppen.
Finrynkighet, finare linjer, födelsemärke, pigmentförändringar som åldersfläckar och melasma, solskadad hud, acneärr, vanliga ärr, stretch marks, slapp hud och vårtor, är vanligast att behandla.
Eller helt enkelt få en jämn fräschare hudton och struktur på huden.

Vilken av behandlingarna CorePIX eller DeepPIX skall jag då välja ?

För att hålla isär de olika behandlingarna så har vi gett dem våra egna namn enligt följande: 

CorePIX (ActiveFX, Fraxel Re:pair) och DeepPIX (DeepFX, Fraxel Re:pair).

Du kan längre ner läsa om skillnaderna och även lätt hitta dem i prislistan.

Du kan ju naturligtvis kombinera dessa metoder enligt dina förutsättningar och önskemål allt efter vad du vill uppnå.

Hur resultatet skall bli bestämmer du själv !

Hur aggressivt metoderna utförs har en stor inverkan på resultatet och det är en fråga om avvägning där du själv kan bestämma hur du vill få behandlingen utförd. Om man vill ha ut så mycket som möjligt av pengarna man betalar för en behandling så väljer man att få den aggressivare utförd och får då räkna med att huden får mer rodnad med några dagar extra läkningstid.

Återhämtningstiden varierar efter hur aggressivt man utför behandlingen. Vid konsultation reder vi ut alla begrepp och går igenom hur de olika behandlingssätten fungerar och tillsammans kommer vi fram till din egen personlig behandlingsplan som på bästa sätt åtgärdar dina problemområden.

Är behandlingen smärtsam ?

Alla har sin egna smärttröskel. Det någon inte tycker är någonting alls kan någon annan uppleva som obehagligt. Men vi har aldrig hört någon säga att det är outhärdligt. Det område som skall behandlas kommer att förbehandlas med bedövningsmedel som får sitta på huden i ungefär 30-45 minuter. Så vi gör det bästa för att behandlingen skall bli så behaglig som möjligt.

Om man räknar bort tiden som bedövningsmedlet behöver verka så tar själva behandlingen bara 5-30 minuter beroende på hur stor hudyta som behandlas.

Biverkningar ?

När det gäller fraktionell Co2 laser känner man inte till några bestående biverkningar. Endast på kort sikt uppstår en rodnad och ofta så kallad bronzing där de behandlade områdena får en lätt gyllenbrun ton men detta försvinner de kommande veckorna efter behandlingen. Mer sällan kan en viss pigmentering uppstå som inte på något sätt är bestående utan kommer försvinna på några månaders sikt. Det är därför av största vikt att man undviker sol mellan behandlingstillfällena.

När väljer jag CorePIX (ActiveFX, Fraxel Re:pair) ?

CorePIX väljer du om du vill behandla mildare acneärr, solskadad hud, pigmentförändringar och oregelbunden hudton, melasma samt finare linjer och finrynkighet.
Det ger märkbara resultat medförbättrad hudstruktur, hudton och lyster samt reducerar finrynkighet.

Med CorePIX stansas fler hål ut per cm2 med lite grundare håldjup. Skadad eller pigmenterad hud byts ut mot nya fräscha normalt pigmenterade celler. Uppvärmningen i hudlagren stimulerar också bildning av nytt kollagen och elastin som i sig gör huden slätare med fin lyster.
Effekterna av behandlingen blir synbara direkt medans kollagenbildningen på allvar tar fart efter cirka 30 dagar och byggs sedan upp stegvis ända till ett halvår efter behandlingen.
2-5 behandlingar brukar krävas.

Vad händer efter en behandling med CorePIX ?
Efter behandlingen kommer det kännas som efter en rejäl solbränna. Huden blir röd och hettar vilket hänger i 3-4 timmar. Du får med dig hem en svalkande återfuktande gel som lindrar.
Efter 3-4 dagar börjar huden flagna och läka. För att undvika att huden blir torr och fnasig använder du den återfuktande gelen med jämna mellanrum. Efter cirka en vecka återstår bara en lätt rodnad som lätt kan döljas med lite puder om man vill.

När väljer jag DeepPIX (DeepFX, Fraxel Re:pair) ?

CorePIX väljer du om du vill strama upp slapp hud, finare linjer och finrynkighet samt reducera mildare acneärr. Det ger märkbara resultat med reducerad finrynkighet och linjer samt förbättrad hudstruktur.

Med DeepPIX stansas en aning färre hål ut per cm2 men med betydligt djupare håldjup. Huden dras ihop och stramas upp betydligt. Rynkor slätas ut och nya fräscha hudceller bildas. Uppvärmningen i hudlagren stimulerar också bildning av nytt kollagen och elastin som i sig gör huden slätare med fin lyster.
Effekterna av behandlingen blir synbara direkt medans kollagenbildningen på allvar tar fart efter cirka 30 dagar och byggs sedan upp stegvis ända till ett halvår efter behandlingen.
2-3 behandlingar brukar krävas.

Vad händer efter en behandling med DeepPIX ?
Efter behandlingen kommer det kännas som efter en rejäl solbränna. Huden blir röd och hettar vilket hänger i 3-4 timmar samt att en del utgjutningar kan bildas i huden. Detta är i sig inget att oroas över utan snarare ett gott tecken att behandlingen verkligen har haft effekt. Du får med dig hem en svalkande återfuktande gel som lindrar.
Efter 3-4 dagar börjar huden flagna och läka. För att undvika att huden blir torr och fnasig använder du den återfuktande gelen med jämna mellanrum. Efter en dryg vecka återstår bara en lätt rodnad som lätt kan döljas med lite puder om man vill.

När väljer jag TotalPIX (TotalFX, Fraxel Re:pair) ?

TotalPIX väljer du om du vill behandla mildare acneärr, strama upp slapp hud, finare linjer och finrynkighet samt reducera solskadad hud och onormalt pigmenterade celler, melasma eller åldersfläckar.
Det ger märkbara resultat medförbättrad hudstruktur, hudton och lyster samt reducerar finrynkighet och ärr.

TotalPIX är en behandling där först en DeepPIX utförs och därefter en CorePIX direkt ovanpå.
Huden dras ihop och stramas upp betydligt. Gropar efter ärr och finrynkighet slätas ut och nya fräscha normalt pigmenterade hudceller bildas. Uppvärmningen i hudlagren stimulerar också bildning av nytt kollagen och elastin som i sig gör huden slätare med fin lyster.
Effekterna av behandlingen blir synbara direkt medans kollagenbildningen på allvar tar fart efter cirka 30 dagar och byggs sedan upp stegvis ända till ett halvår efter behandlingen.
2-3 behandlingar brukar krävas. Ibland kan det räcka med 1 behandling för att uppnå ett resultat som verkligen gör skillnad.

Vad händer efter en behandling med DeepPIX ?
Efter behandlingen kommer det kännas som efter en rejäl solbränna. Huden blir röd och hettar vilket hänger i 3-4 timmar samt att en del utgjutningar kan bildas i huden. Detta är i sig inget att oroas över utan snarare ett gott tecken att behandlingen verkligen har haft effekt. Du får med dig hem en svalkande återfuktande gel som lindrar.
Efter 3-4 dagar börjar huden flagna och läka. För att undvika att huden blir torr och fnasig använder du den återfuktande gelen med jämna mellanrum. Efter en dryg vecka återstår bara en lätt rodnad som lätt kan döljas med lite puder om man vill. Eftersom TotalPIX är en aggressivare behandling så kan man räkna med ett par dagars extra återhämtning.

Varje behandling kan utföras olika aggressivt och kombineras på valfritt sätt.
Vid kontakt och rådgivning så gör vi upp en behandlingsplan med pris beroende på vad och vilka områden som skall behandlas. Om man väljer ett paket av behandlingar så ges rabatt. Vanligtvis så väntar man 4-5 veckor mellan behandlingstillfällena och under tiden får man undvika att sola de behandlade områdena.

Hjärtligt välkommen att ringa för tidsbokning av rådgivning där vi tillsammans reder ut alla begrepp och frågor som du kan tänkas ha.
All rådgivning är kostnadsfri.

0768 - 135888

google7d447ad677c88a5b.html